Publică un anunț
piatasud.md

Patru sate din Cahul vor beneficia de condiții mai bune la Centrul de Sănătate Zârnești

Patru sate din Cahul vor beneficia de condiții mai bune la Centrul de Sănătate Zârnești

Locuitorii a patru sate din raionul Cahul vor beneficia de condiţii mai bune la Centrul de Sănătate Zârneşti, în urma renovării capitale a acoperişului instituţiei medicale.

În acest scop, Compania Naţională de Asigurări în Medicină a alocat 435 de mii de lei din fondul de dezvoltare şi modernizare a prestatorilor publici de servicii medicale, transmite curentul.md

Pentru a primi finanţare, CS Zârneşti a participat, în anul curent, la concursul de proiecte investiţionale finanţate din fondul sus-menţionat şi s-a numărat printre câştigătorii concursului.

Lucrările de reparaţie a acoperişului au durat cinci luni şi au constat în demontarea foilor de ardezie, desfacerea planșeelor din lemn, demolarea pereților de zidărie, montarea armăturilor din oțel-beton, instalarea sistemelor de jgheaburi din tablă protejată anticoroziv etc.

Schimbarea acoperișului a contribuit esențial la îmbunătățirea condițiilor de activitate a personalului medical, acestea fiind în corespundere cu cerințele sanitaro-epidemiologice.

Suprafața totală la sol a edificiului constituie 500 de metri pătraţi. La CS Zârnești activează un medic de familie şi cinci asistente medicale, care deservesc un număr de 5 500 de cetăţeni, locuitori ai satelor Andrușul de Sus, Andrușul de Jos, Paicu și Zârnești.

Articole similare