Banii sunt oferiți de Organizaţiei Internaţionale a Muncii (ILO) pentru 20 de tineri șomeri, în calitate de grant pentru iniţierea afacerii în domeniul apiculturii.

Aceştia au fost selectaţi dintre cei 75 de tineri care au beneficiat de servicii de instruire şi consultanţă specializată în cadrul Parteneriatului Local de Ocupare (LEP) din raionul Cahul, prin Acţiunea 3: Crearea de locuri de muncă pentru tineri în domeniul apicol prin acces la servicii de finanțare, implementate de către Asociaţia raională a apicultorilor.


Tinerii selectaţi vor primi suport financiar nerambursabil în sumă de 2000 USD pentru procurarea a câte 10 familii de albini şi 10 stupi verticali, în scopul lansării noilor afaceri în apicultură. Cei 20 de câştigători ai granturilor, dintre care 12 sunt bărbaţi şi 8 femei, îşi au domiciliul în diferite localităţi ale raionului şi sunt înregistraţi ca şomeri la Direcţia pentru Ocuparea Forţei de Muncă Cahul. Printre beneficiarii de granturi sunt şi 3 persoane cu dezabilităţi.Pe lângă serviciile de instruire şi sprijinul financiar nerambursabil, cei 20 de tineri vor beneficia de consultanţă juridică şi ajutor pentru înregistrarea întreprinderii, precum şi în vederea obţinerii certificatului sanitar şi ale altor acte obligatorii pentru realizarea activităţii de apicultor. De asemenea, ei vor fi informaţi şi instruiţi privind beneficiile asocierii în cadrul cooperativelor de producători de miere şi vor fi încurajaţi să adere la Cooperativa Apicolă din raionul Cahul, care a fost constituită recent graţie unei alte acţiuni din cadrul LEP Cahul.
Sperăm că v-a plăcut știrea! Ziuadeazi.md este singura sursă independentă de știri din Cahul care încearcă zilnic să vă informeze despre ceea ce se întâmplă aici, la Cahul. Susține echipa ziuadeazi.md. Contribuția voastră lunara ne-ar ajuta să ne extindem și să oferim conținut informativ de calitate din și despre Cahul. Vă mulțumim!.