Publică un anunț
piatasud.md

Perspectivele de dezvoltare şi reabilitare a Zonei de odihnă Lacul Sărat vor fi discutate în cadrul unei mese rotunde

Perspectivele de dezvoltare şi reabilitare a Zonei de odihnă Lacul Sărat vor fi discutate în cadrul unei mese rotunde

Evenimentul va fi organizat vineri, 12 februarie, cu începere de la ora 10:00, în incinta Primăriei oraşului, etajul IV, sala de şedinţe.

Serviciul comunicare și relații cu publicul al Primăriei orașului Cahul  anunţă că la eveniment sunt aşteptaţi toţi doritorii.

Perspectivele dezvoltării Zonei de odihnă şi agrement Lacul Sărat din Cahul de mai mult timp este tema unor discuţii publice aprinse la Cahul. 

Proiectul de reabilitare a lacului Sărat a demarat la mijlocul anul 2012 şi urma să finiseze în luna decembrie a aceluiaşi an. Din cauza mai multor probleme de proiectare şi executare a lucrărilor, bazinul Lacului Sărat a fost finisat abia la finele anului 2015, totodată rămânând actuală problema cu forarea sondei şi asigurarea cu apă sărată a Lacului Sărat. 

Lacul

Conflictele au avansat după ce Ministerul Mediului a propus concesionarea resursei e apă minerală Cahul şi a propus în acest sens un proiect de Hotărâre de Guvern. 

Totodată, organizaţiile societăţii civile au înaintat guvernului un şir de propuneri privind procedura de concesionare a zăcământului de apă minerală din Cahul şi au discutat şi anumite perspective de dezvoltare a zonei de odihnă şi agrement. 

Precizăm că Lacul Sărat din Cahul s-a format la sfârşitul anilor ‘60 ai secolului trecut ca rezultat a sondării unei fântâni arteziene în preajma râului Frumoasa din Cahul. Apa minerală cu miros pătrunzător de sulfură de hidrogen şi iod, ce venea de la 500 metri adâncime, a fost recomandată în tratarea diferitor tipuri de afecţiuni.

Articole similare