Angajații Serviciului Vamal au prevenit o tentativă de trafic ilicit cu tutun pentru narghilea, tăinuit într-un automobil de marca ”Hyundai Trajet”.


Cazul a avut loc la postul vamal Cahul și a fost posibil de deconspirat grație câinelui special antrenat al SV.

Drept rezultat al acțiunilor de specialitate, funcționarii vamali au ridicat 1090 de pachete a câte 50 g de tutun pentru narghilea, fără acte de proveniență și fără timbre de acciz. Acestea erau disimulate în locuri special amenajate în portierele din față și din spatele autovehiculului.

Conducătorul mijlocului de transport, un conațional în vârstă de 31 de ani, domiciliat în raionul Taraclia, este cercetat conform legislației.

Potrivit informațiilor preliminare, bărbatul intenționa să transporte produsele din tutun în Bulgaria, unde urma să le comercializeze.

Actualmente bunurile sunt ridicate, iar cazul cercetat de subdiviziunile specializate ale Serviciului Vamal în vederea elucidării tuturor circumstanțelor și aplicării sancțiunilor prevăzute de legislația în vigoare.


Sperăm că v-a plăcut știrea! Ziuadeazi.md este singura sursă independentă de știri din Cahul care încearcă zilnic să vă informeze despre ceea ce se întâmplă aici, la Cahul. Susține echipa ziuadeazi.md. Contribuția voastră lunara ne-ar ajuta să ne extindem și să oferim conținut informativ de calitate din și despre Cahul. Vă mulțumim!.