Specialiştii Agenției Naționale pentru Sănătate Publică /ANSP/ au înregistrat în ultima săptămână 372 cazuri de gripă, comunică MOLDPRES.

Conform datelor ANSP, în această perioadă, medicii au tratat 145817 cazuri de infecţii respiratorii acute, iar în Laboratorul virusologic al instituției au fost investigate la prezența virusurilor gripale și non-gripale, prin metoda molecular biologică, 510 de probe. În urma investigaţiilor, s-a depistat prezenţa gripei la 100 de persoane.

Specialiştii susţin că nu există motive de îngrijorare, deoarece numărul infecţiilor respiratorii înregistrate este mai mic cu circa 13% decât în perioada similară a anului trecut. Ei amintesc că cea mai eficientă metodă de protecţie împotriva virusului gripal este vaccinarea.

În decembrie anul trecut, în ţară au fost aduse 200 mii de doze de vaccinuri antigripale. Acestea au fost repartizate în toate instituțiile medicale din țară. Pacienții care doresc să se vaccineze se pot adresa medicului de familie. Sezonul gripal durează din luna octombrie până în mai. 


Pentru evitarea îmbolnăvirii, epidemiologii recomandă populației să nu recurgă la autotratament şi să se adreseze medicului la apariţia primelor simptome de boală compatibile cu gripa. De asemenea, este necesar de a evita contactul bolnavilor cu femeile gravide, persoanele imuno-compromise, bolnavii cu afecţiuni cardiovasculare, afecţiuni cronice ale aparatului respirator, diabet zaharat şi obezitate.

Potrivit datelor ANSP, în luna decembrie 2019 o minoră de 14 ani din Cahul, revenită cu părinţii din Marea Britanie, a decedat în urma complicaţiilor survenite după infectarea cu gripă.

Sperăm că v-a plăcut știrea! Ziuadeazi.md este singura sursă independentă de știri din Cahul care încearcă zilnic să vă informeze despre ceea ce se întâmplă aici, la Cahul. Susține echipa ziuadeazi.md. Contribuția voastră lunara ne-ar ajuta să ne extindem și să oferim conținut informativ de calitate din și despre Cahul. Vă mulțumim!.