O hală de tratare a îngrăşămintelor ar putea fi deschisă în satul Cucoara, raionul Cahul.

Deşi autorităţile locale salută apariţia unui noi agent economic, localnicii se împotrivesc de frica poluării mediului, care poate duce la îmbolnăviri.

Agentul economic dă asigurări că va respecta toate normele în vigoare şi nu va începe construcţia fără un aviz ecologic.

Hala de tratare a îngrăşmintelor ar trebui să fie construită pe terenul fostei fabrici de vinuri din Cucoara. Compania are deja autorizaţie de demolare a vechii construcţii. Totuşi, pentru a începe ridicarea halei, agentul economic speră să obţină acordul localnicilor care, deocamdată, se opun construcţiei de frica poluării mediului înconjurător şi în consecinţă, a riscului de îmbolnăvire a oamenilor din zonă.
 
În schimb, primăria salută apariţia unui agent economic în localitate. Acesta ar contribui, pe de o parte, la suplinirea bugetul local, iar pe de altă parte, va oferi locuri de muncă.
 
„Vom examina toate avizele şi vom lua o decizie corectă. Vreau ca cetăţenii mei să locuiască într-un mediu curat şi vom face ca să fie un rezultat pozitiv”, a spus TATIANA DENISENCO, primarul satului Cucoara.
 
La rândul său, agentul economic susţine că fabrica va activa conform normelor europene şi nu va dăuna mediului.
 
„Noi am fost la aşa uzine în Spania, Belgia. Nu facem nimic ieşit din comun, inofensiv şi fără efecte faţă de mediu şi oameni. Produsele ajung pe piaţa UE”, a precizat IGOR TAGADIUC, preşedintele Cooperativei de Întreprinzători ”Agrostoc”
 
Decizia finală va fi luată după efectuarea unei expertize ecologice repetate.

Sperăm că v-a plăcut știrea! Ziuadeazi.md este singura sursă independentă de știri din Cahul care încearcă zilnic să vă informeze despre ceea ce se întâmplă aici, la Cahul. Susține echipa ziuadeazi.md. Contribuția voastră lunara ne-ar ajuta să ne extindem și să oferim conținut informativ de calitate din și despre Cahul. Vă mulțumim!.