Au compus o piesă prin care îndeamnă cahulenii să stea acasă, în contextul răspândirii coronavirusului pe teritoriul Republicii Moldova.


„Stai acasă, nu încălca caci viața e frumoasă/ Mai ușor noi vom lucra pentru societate / Cahul exemplu ne va da și împreună le vom reuși pe toate/ Rugam frumos să respectați voi legea si distanta/ Spălați mai des mâinile cu săpun caci viața e frumoasă/ Nu e glumă la moment cu ce luptam, de voi nouă ne pasă” sunt principalele mesaje ale angajaților MAI din Cahul.

Menționăm că anterior angajații IP Cahul împreună cu carabinierii patrulau municipiul Cahul și transmiteau mesaje similare prin boxe.

Menționăm că la ziua de azi în republica Moldova au fost înregistrate 109 cazuri de infectare cu COVID-19. În raionul Cahul a fost atestat doar un singur caz de infecție cu coronavirus.


– Spălați-vă mâinile de multe ori;
– Evitați contactul cu persoane care sunt suspecte de infecții respiratorii acute;
– Nu vă atingeți ochii, nasul și gura cu mâinile;
– Acoperiți-vă gura și nasul dacă strănutați sau tușiți;
– Nu luați medicamente antivirale și nici antibiotice decât, în cazul, în care va prescrie medicul;
– Curățați toate suprafețele cu dezinfectanți pe bază de clor sau alcool;
– Utilizați masca de protecție doar, în cazul, în care suspectați că sunteți bolnav sau în cazul în care acordați asistență persoanelor bolnave;
– Sunați la 112 dacă aveți febră, tușiți sau v-ați întors din China sau zonele în carantina din Europa de cel puțin 14 zile;
– Animalele de companie nu transmit coronavirus.