La data de 18 august 2018 în incinta inspectoratului de poliție Cahul a avut loc evenimentul caritabil inițiat de Inspectoratul General de Poliție ,, Copil școlarizat , copil protejat “

Campania inițiată de polițiști s-a desfășurat în perioada 16.07.2018 – 18.08.2018, având drept scop ajutorarea copiilor din familii social-vulnerabile motivând astfel diminuarea riscului sporit al abandonului școlar . Astfel in cadrul acestui proiect au fost beneficiari 29 de copii cu vârste cuprinse intre 6 și 16 ani din 13 familii domiciliate in 8 localități al raionului Cahul . 

La eveniment au fost prezenți Ion Gurdiș și seful secției INP Valentin Gorceac , de asemeni și Părintele Mihail de la Catedrala  Sf. Arhangheli Mihail si Gavril din Cahul, împreuna cu Iurii Briceag șef al IP Cahul și angajații inspectoratului și nu in ultimul rând Bunicii Grijulii .

Pe parcursul evenimentului copii au primit cele necesare pentru noul an școlar : ghiozdane , rechizite școlare și îmbrăcăminte. De asemeni, cei mici au fost îndulciți cu bomboane , suc și înghețată . Spre finele acestuia pentru copii a fost organizata o excursie in interiorul inspectoratului cât și în curtea acestuia pentru a face cunoștință cu angajații si meseria de Polițist.