Autorii atentatului la viața unui bărbat de 43 de ani din raionul Cantemir, au fost identificați de oamenii legii. Tentativa de omor a avut loc pe 21 noiembrie 2018.

Potrivit poliției, în cadrul examinării cauzei penale pornită pe faptul tentativei de omor asupra unui bărbat din localitatea Stoianovca, raionul Cantemir, comisă în data de 21 noiembrie 2018, procurorii Procuraturii mun.Chișinău, de comun cu ofițerii Direcției combaterea crimelor grave și Centrului de analiză a informațiilor a Inspectoratului Național de Investigații, au documentat activitatea infracțională a mai multor persoane, care au apartenență la organizarea și comiterea infracțiunii. 

Potrivit materialelor cauzei penale, se constată că victima, un bărbat de 43 ani, locuitor al localității Stoianovca, a inițiat afaceri în domeniul agriculturii de comun cu un alt bărbat de 38 ani, locuitor al aceleiași localități. Între cei doi au apărut mai multe divergențe legate de partajarea mijloacelor financiare și altor bunuri dobândite pe parcursul administrării afacerii. Pe parcurs, victima a fost amenințată de mai multe ori la direct și prin intermediul persoanelor terțe. La 21 noiembrie 2018, bărbatul a fost amenințat să iasă în stradă de către un bărbat necunoscut, la care a refuzat,  a pătruns în ograda victimei și dintr-o armă de tip revolver a efectuat șapte împușcături în direcţia victimei. În urma leziunilor provocate, bărbatul a fost internat în spitalul raional Cantemir în stare gravă, fiind supus intervenției chirurgicale. 

În urma măsurilor speciale de investigații și acțiunilor de urmărire penală, s-a stabilit că partenerul afacerii a apelat la alt bărbat de 49 ani, care la moment își ispășește pedeapsa cu privațiune de libertate pentru comiterea unei infracțiuni analogice, care la rândul său i-a făcut legătură cu un bărbat de 30 de ani, locuitor al mun. Chișinău, cu care în continuare au planificat, organizat și comis infracțiunea.

În contextul acumulării probelor necesare, la data de 14 martie 2019, ofițerii Direcției combaterea crimelor grave și Centrului de analiză a informațiilor a Inspectoratului Național de investigații, de comun cu procurori din cadrul Procuraturii mun. Chișinău, oficiul Principal, Secției urmărire penală a Direcției de Poliție mun. Chișinău, cu suportul angajaților Brigăzii de Poliție cu Destinație Specială “Fulger” și Administrației Naționale a Penitenciarelor, au efectuat percheziții la domiciliile, unitățile de transport, dar și la locul de deținere a persoanelor bănuite, în rezultat fiind depistate mai multe obiecte relevante pentru cauza penală, și anume: aparate de telefonie mobilă, o mască din material textil, înscrisuri de ciornă. În contextul măsurilor întreprinse, a fost reținut bărbatul de 30 de ani, care asigura legătura între comanditar, bărbatul aflat în detenție și presupusul  autor a tentativei de omor.

La moment, acțiunile de urmărire penală și măsuri speciale de investigații continuă în vederea stabilirii tuturor persoanelor implicate în comiterea infracțiunii și stabilirii apartenenței acestora la comiterea altor infracțiuni. În privința celor trei figuranți cauza penală a fost expediată în instanța de judecată.

Dacă vor fi găsiți vinovați, suspecții riscă de la 12 la 20 ani de închisoare.