Sala Sporturilor ”Dunărea” din Galați a fost neîncăpătoare pentru participanții la cea de-a treia ediție a ”Danube Dance Fest”.

În cadrul evenimentului internațional au fost prezentate 187 de momente artistice, de la cluburi din România și Republica Moldova.

„Școala de dans moldovenească și-a arătat valoarea incontestabilă. ”Marele premiu” al juriului a fost adjudecat de dansatorii de la „Iuventa” din Cahul (Palatul de Cultură ”Nicolae Botgros”, coordonatoare Rodica Pănăsescu), cu ”Dansul națiunilor”, un adevărat periplu de ritm, culoare și tradiții. Pe lângă trofeu, aceștia au fost recompensați și cu un premiu în valoare de 500 de euro. Și la ”Best Moment” s-au remarcat, pe formații, cei de la Școala Iuventa, la două categorii de vârstă: 10-12 ani, cu folclor popular, și 13-15 ani, dans de caracter” scrie Viața Liberă din Galați.
”A fost o reușită, cu un număr foarte mare de momente impresionante. Ne așteptăm ca și în următoarea ediție să avem un astfel de succes. Mai mult, atunci avem două zile rezervate pentru competiția noastră”, a declarat Cristina Tănăsache, directorul de concurs.

Galațiul a fost reprezentat în concurs de opt cluburi: Artistique Ballet (coordonator Florentina Ștefan), Beija Flor (Lăcrămioara Tenie), Balletistique Art (Daniela Radu), Azur Dance Studio (Nela Anton), Estrada Studio (Andreea și Analisa Ignat), Black Tiger (Ana Maria Rouaj), Palatul Copiilor (Geanina Felea) și Lidiart (Lidia Ghenea).

Aproape 14 ore cu dans variat, de la clasic la contemporan, de la solo și duete la formații pentru care scena părea neîncăpătoare, de la jazz la ”comercial”, dansuri populare, oltenești sau internaționale

În 2020, Danube Dance Fest este programat pentru 20 și 21 martie.

Sperăm că v-a plăcut știrea! Ziuadeazi.md este singura sursă independentă de știri din Cahul care încearcă zilnic să vă informeze despre ceea ce se întâmplă aici, la Cahul. Susține echipa ziuadeazi.md. Contribuția voastră lunara ne-ar ajuta să ne extindem și să oferim conținut informativ de calitate din și despre Cahul. Vă mulțumim!.