La 20 august, Asociația Patronală a Operatorilor de Transport Auto au transmis un demers ministrului Economiei, unde cer ajustarea tarifelor pentru serviciile regulate rutiere de pasageri.

Potrivit unimedia.md, dacă solicitările nu vor fi satisfăcute, transportatorii vor organiza greve.

”Un lucru este sigur și anume că tarifele au fost înghețate din 2013. De fiecare dată când transportatorii vroiau să ajusteze tarifele, venea guvernarea precedentă și dădea cu pumnul în masă. Drept urmare, parcul de autobuze s-a învechit ceea ce prezintă risc pentru cetățeni” declara atunci Ministrul Economiei Vadim Brânzan.

Acum, numărul operatorilor care solicită scumpiri a crescut la 74. Potrivit Publika.md, care-l citează pe Oleg  Alexa, Şeful Asociaţiei Patronale a Operatorilor de Transport Auto, transportatorii cer ca tarifele să fie dublate, iar costul unui kilometru să ajungă la un leu. În aceste condiţii, o călătorie până la Bălţi va ajunge la 140 de lei, şi nu 65, iar până la Cahul, tariful va fi de 160 de lei.

Din 2012 şi până în prezent, transportatorii auto au solicitat de mai multe ori majorarea tarifelor. Numai în ultimele două luni, operatorii au cerut de trei ori scumpirea biletelor de călătorie.

În prezent, preţul pentru un kilometru este de 48 de bani. 

Sperăm că v-a plăcut știrea Ziuadeazi.md este singura sursă independentă de știri din Cahul care încearcă zilnic să vă informeze despre ceea ce se întâmplă aici, la Cahul. Susține echipa ziuadeazi.mdContribuția voastră lunara ne-ar ajuta să ne extindem și să oferim conținut informativ de calitate din și despre Cahul. Vă mulțumim!.