Publică un anunț
piatasud.md

Primăria propune 2 candidaturi pentru conducerea SRL Lacul Sărat Cahul

Primăria propune 2 candidaturi pentru conducerea SRL Lacul Sărat Cahul

Alexandru Tabuncic si Vasile Raru sunt propunerile Primăriei Cahul la funcția de Administrator a SRL Lacul Sărat Cahul.

Propunerile au fost enunțate de către Primarul Nicolae Dandiș în cadrul ședinței Comisiei de specialitate urbanism a Consiliului municipal Cahul.

În cadrul ședinței au fost discutate subiectele din proiectul ordinii de zi a ședinței de mâine a Consiliului municipal. 

Necesitatea de a numi un nou administrator al societății vine după ce Vasile Repesciuc a demisionat din funcție încă în luna decembrie.

Astfel, Alexandru Tabuncic este fiul actualului consilier municipal Gheorghe Tabuncic, activând de mai mult timp in cadrul întreprinderii pe care o deține familia sa, iar Vasile Raru deținea anterior o funcție de conducere în cadrul Institutului național de Metrologie, fil. Cahul.

Noul director, potrivit proiectului de decizie, urmează să fie remunerat lunar cu salariul de funcție de 5500 lei, beneficii de care nu s-a bucurat fostul director, banii urmând a fi achitați din bugetul local. 

Informația a fost confirmată de Vasile Vanțevici, Consilier municipal și membrul al comisiei în cauza, dar și de Sergiu Rența, președintele comisiei. 

Potrivit domnului Vanțevici, fracțiunile din Consiliu  urmează să se decidă până la ședința Consiliului privind numirea administratorului societății, si nu exclude ca pot fi luate în calcul și propunerile Edilului. 

Decizia finală aparține Consiliului municipal Cahul

Reamintim că în cadrul aceleiași ședințe urmează să fie autorizată participarea SRL Lacul Sărat Cahul la concursul de concesionare a zăcămintelor de apa minerala Cahul. 

SRL Lacul Sărat Cahul a fost fondata in 2016, iar până la moment nu a avut activitate economica.

Articole similare