Aceasta este concluzia în urma raportului prezentat de Curtea de Conturi.

Autoritățile publice care duc evidența, înregistrează și gestionează patrimoniul public și impozitarea bunurilor imobile, deși au avut unele progrese, nu se prea descurcă la implementarea cerințelor și recomandărilor Curții de Conturi. La această concluzie a ajuns raportul misiunii de follow-up, prezentat marți, pentru evaluarea implementarea cerințelor și recomandărilor Curții de Conturi cu privire la Raportul auditului conformității evidenței, înregistrării și gestionării patrimoniului public, precum și a impozitării bunurilor imobile. Cele 119 cerințe și recomandări ale Curții au fost publice în februarie 2019, iar auditul precedent a scos în evidență deficiențe majore în identificarea, delimitarea, înregistrarea, evidența proprietății publice și gestiunea patrimoniului public, transmite agora.md
Astfel,

  • Primăriile municipiilor Bălți și Cahul au restabilit în evidența contabilă suma decontărilor aferente vânzării, dării în arendă și în locațiune a patrimoniului public în sumă totală de 19,3 mil. lei.

Referitor la cerințele și recomandările neimplementate de către APL misiunea de follow-up relevă următoarele:

  • Președintele raionului Cahul și Consiliul Raional Cahul nu au întreprins măsuri de rigoare în vederea revizuirii contractului de comodat efectuat în lipsa unei proceduri transparente stabilite de cadrul legal încheiat cu o persoană juridică și cu Parcul Industrial Cahul, care a transmis în comodat un teren cu suprafața de 5,9 ha și 13 bunuri imobile amplasate pe acest teren, fapt ce determină riscul ca aceste bunuri imobile să fie privatizate la un preț simbolic.
  • Primarul și Consiliul Municipal Cahul nu au întreprins masuri pentru încasarea prejudiciului cauzat bugetului municipal din vânzarea terenului cu suprafața de 2,9 ha.

Sperăm că v-a plăcut știrea! Ziuadeazi.md este singura sursă independentă de știri din Cahul care încearcă zilnic să vă informeze despre ceea ce se întâmplă aici, la Cahul. Susține echipa ziuadeazi.md. Contribuția voastră lunara ne-ar ajuta să ne extindem și să oferim conținut informativ de calitate din și despre Cahul. Vă mulțumim!.