Publică un anunț
piatasud.md

Primul militar infectat cu COVID-19 este o femeie din Cahul

Primul militar infectat cu COVID-19 este o femeie din Cahul

În R.Moldova a fost înregistrat primul caz de infectare cu COVID-19 a unui angajat al Armatei Naționale. Informația a fost confirmată pentru Deschide.MD de către Alexandru Pînzari, ministrul Apărării.

Contactat telefonic, Alexandru Pânzari, ne-a comunicat că este vorba despre o militară a Brigăzii nr.3 Infanterie Motorizată „Dacia” din Cahul, transmite deschide.md.

„Primul test, făcut acum câteva zile, a arătat că ea este infectată pozitiv cu COVID-19, însă a mai făcut un test repetat și se așteaptă rezultatele”, a precizat Pînzari.

Pânzari a evitat să ne spună mai multe detalii despre acest caz, însă ne-a asigurat că starea de sănătate a subalternei este satisfăcătoare, se simte bine, și că în cadrul unității militare în care activează aceasta au fost luate toate măsurile de rigoare pentru combaterea și prevenirea răspândirii noului tip de coronavirus. 

Amintim că în raionul Cahul, din cele 12 cazuri confirmate, 8 cazuri de infectare cu COVID-19 sunt cazuri cu transmitere locală.

Totodată, potrivit datelor oficiale privind situația la zi, în raionul Cahul, rămân sub supraveghere medicală 694 de persoane, și doar un caz tratat.

Articole similare