Procedura de redobândire a cetățeniei române nu este blocată și nici nu a fost până acum.

Cel puțin asta a declarat pentru AGORA serviciul de presă al Autorității Naționale pentru Cetățenie din România (ANC), contactat după ce secretara de stat a Departamentului pentru Relația cu Republica Moldova din Guvernul de la Bucureşti, Ana Guțu a declarat că ar fi o stopare temporară a procedurilor, transmite agora.md

Serviciul de presă al Autorității Naționale pentru Cetățenie din România a menționat că procesul continuă fără modificări. Mai mult, nici anterior nu a fost sistată procedura depunerii dosarelor.

Întrebați dacă există anumite detalii cu privire la situația legată de rețelele criminale care s-ar fi dezvoltat pe filiera redobândirii cetățeniei, reprezentanții ANC au negat acest lucru.

Amintim că secretara de stat a Departamentului pentru Relația cu Republica Moldova din Guvernul de la Bucureşti, Ana Guțu, în cadrul unui interviu la 7 februarie, a declarat că depunerea actelor pentru redobândirea cetățeniei române este blocată pentru o perioadă provizorie.


„Vreau să aduc unele precizări. Am discutat cu ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, în ultima ședință de Guvern și dumnealui mi-a spus că actualmente există o situație neplăcută legată de rețelele criminale care s-au dezvoltat pe filiera redobândirii cetățeniei. Și mă refer la dosarele de solicitare a cetățeniei care vin, de exemplu, din partea a circa 350 de mii de cetățeni din Rusia și Ucraina care printr-o minune au găsit acte de naștere pe teritoriul României Mari și acum solicită cetățenia română. Din cauza aceasta s-a blocat procesul, fiindcă trebuie să se lămurească organele judiciare ce e cu aceste dosare”, spunea atunci Ana Guțu.


Sperăm că v-a plăcut știrea! Ziuadeazi.md este singura sursă independentă de știri din Cahul care încearcă zilnic să vă informeze despre ceea ce se întâmplă aici, la Cahul. Susține echipa ziuadeazi.md. Contribuția voastră lunara ne-ar ajuta să ne extindem și să oferim conținut informativ de calitate din și despre Cahul. Vă mulțumim!.