Procesul, care a început acum mai bine de un an între consilierii orăşeneşti Ion Şişcanu (PL) şi Alexandr Jeliuc (PCRM) a luat sfârşit pe 12 august 2013.

 Motivul conflictului dintre cei doi colegi de Consiliu orăşenesc a servit un articol care ar fi fost publicat pe blogul personal a Consilierului comunist, articol care ar fi lezat onoarea şi demnitatea domului Dr. Ion Şişcanu.

După mai multe şedinţe care au avut loc în această perioadă şi un şir de declaraţii acide din ambele părţi, judecata a pus punct disputei respingând cererea lui Ion Şişcanu împotriva lui Alexandr Jeliuc motivând prin nerespectarea procedurii prealabile.

Solicitat de ziuadeazi.md, Alexandr Jeliuc a declarată că „Această decizie demonstrează că în această ţară încă nu toţi şi-au ieşit din minţi. Pe de altă parte, la o altă decizie nici nu se putea aştepta în acest proces”.

Întrebat ce va face în caz că cealaltă parte va ataca cu ape decizia, domnul Jeliuc a menţionat că este gata să se judece şi mai departe.

„Voi merge să urmăresc piesa de teatru, cu un singur actor, în interpretarea unui liberal jignit” a mai adăugat Alexandr Jeliuc.

Pe de altă parte, Ion Şişcanu a declarat pentru ziuadeazi.md că nu cunoaşte care este situaţia cu procesul de judecată şi că de caz se ocupă avocatul dumnealui.

Hotărârea poate fi atacată cu apel la Curtea de Apel Cahul  în termen de 30 de zile prin intermediul Judecătoriei Cahul.

Vedeţi mai jos copia deciziei Judecătoriei Cahul pe marginea acestui caz: