Tradițional, la început de an, Camera de Comerț și Industrie a Moldovei începe sezonul cu un eveniment de amploare națională-expoziția multiramurală „Fabricat în Moldova”.

În acest an a ajuns la cea de-a XVIII-a ediție, desfășurându-se în perioada 30 ianuarie – 03 februarie 2019 la Centrul Expozițional „Moldexpo”, Chișinău, cu frumosul slogan ”Acasă.Autentic.Autohton”, transmite cahul.md.

La 30 ianuarie  curent a avut loc ceremonia oficială de inaugurare a expoziției naționale „Fabricat în Moldova” la care au participat reprezentanți ai autorităților publice centrale și locale, conducerea CCI a Moldovei, corpul diplomatic, acreditat în Moldova, agenți economici, oameni de afaceri, mass-media, etc.

Raionul Cahul este repezentat de către 7 agenți economici. SA „Cahul Pan” a venit cu diverse produse de panificație; SRL „Hancost Prim” a propus vizitatorilor diverse articole de igienă de calitate înaltă; mai multe tipuri de produse lactate a expus SRL „Milkagro”; SRL „Savitera” a încântat vizitatorii cu diversitatea de fructe și legume uscate; cu suvenire din lemn a venit SRL „Texiteh” și bineînțeles cu articolele din piele de artizanat tradiționale și mereu la mare căutare s-au lăudat Cojan Constantin și Zaporojan Dumitru.


La ediția a XVIII-a a expoziției „Fabricat în Moldova” și-au expus produsele circa 450 de companii din toate regiunile Moldovei. Printre delegații oficiali din străinătate se numără reprezentanți din România, Republica Belarus, Ucraina, Turcia, Letonia, Federația Rusă, Pakistan.Cu standuri colective au participat 19 consilii raionale, printre care și Consiliul raional Cahul..

Întru susținerea agenților economici, Consiliul raional a oferit suport financiar pentru amenajarea expozițiilor la Centrul Internațional ”Moldexpo”.

Expoziția are drept scop susținerea producătorilor autohtoni, întreprinderilor mici și mijlocii, promovarea produselor și serviciilor moldovenești atât în țară cât și peste hotare.