Pe 15-16 martie 17 directori şi profesori din raionul Cahul au vizitat mai multe instituţii de învăţământ din oraşul Brăila România.

Întâlnirea s-a concentrat în jurul temei alternativelor educaţionale prezente în cele două ţări, transmite obiectivbr.ro.

Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Brăila a fost gazda Schimbului de experienţă internaţional cu tema “Parteneriatul educaţional – sursă de dezvoltare instituţională”, organizat în cadrul Protocolului încheiat între ISJ Brăila, Sindicatul Învăţământ “Corneliu Gheorghe Caranica” Brăila, Direcţia Generală Învăţământ, Raionul Cahul şi Consiliul Raional Cahul al Federaţiei Sindicale a Educaţiei şi Ştiinţei, Republica Moldova.

La eveniment au participat prof. Valeriu Baban, director al Direcţiei Generale Învăţământ Cahul, prof. Elena Cebotari, specialist principal în învăţământ preşcolar şi 15 directori de grădiniţă şi profesori din Raionul Cahul.

Schimbul de experienţă a inclus seminarul “Parteneriatul educaţional – sursă de dezvoltare instituţională”, desfăşurat la Grădiniţa cu program prelungit nr. 37 “Dumbrava Minunată” Brăila. Ulterior, oaspeţii au vizitat şi o grădiniţă privată din municipiu, gazdele oferind astfel partenerilor din Republica Moldova un exemplu de educaţie de calitate furnizată de o instituţie particulară de învăţământ preşcolar. De asemenea, a fost vizitat Liceul Tehnologic “E. Nicolau” Brăila, prezentându-se specificul învăţământului tehnologic din municipiul Brăila.

“Parteneriatul Cahul-Brăila este unul valoros, în care am descoperit oameni cu o înaltă ţinută profesională. Graniţele geografice şi administrative dintre cele două ţări sunt consemne depăşite prin limba comună, limba română, care facilitează un dialog deschis şi constructiv între instituţiile colaboratoare”, a spus Cătălin Canciu.

Cu ocazia vizitei în Brăila, prof. Valeriu Baban le-a mulţumit gazdelor pentru donaţiile de carte pe care judeţul Brăila le-a făcut şcolilor din Cahul. Este vorba despre campania “De la român, la român, în An Centenar” din decembrie 2018, când 3.500 de volume au fost donate de elevi din judeţul nostru colegilor din Cahul, la care s-au adăugat alte peste 1.000 de volume de carte şi materiale didactice dăruite de o firmă din Brăila.

Invitatul de onoare al schimbului internaţional de experienţă a fost primarul Marian Dragomir, care a subliniat importanţa unei bune colaborări între instituţiile locale având ca scop comun oferirea unei educaţii de calitate în şcoli şi grădiniţe.