Moldovan National Youth Orchestra lansează La La Play Voices, cel mai ambițios proiect de incluziune socială prin muzică din Moldova fiind destinat tuturor copiilor de la 10 la 16 ani ce iubesc muzica.

Din data de 20 aprilie ia start concursul național La La Play Voices, în cadrul căruia vor fi parcurși peste 8000 kilometri pentru a întâlni peste 700 de copii cu aptitudini muzicale la nivel național, dintre care vor fi selectați 101 copii beneficiari finali. De asemenea, sunt încurajați să participe copiii cu autism și cu dizabilități locomotorii.

Echipa La La Play Voices va ajunge în 18 locații, acoperind toate cele 32 raioane din Moldova, inclusiv Găguzia și regiunile din partea stângă a râului Nistrului pe parcursul a 4 luni, pentru perioada 20 aprilie - 6 iulie 2019.

Pe 30 iulie, echipa LaLa Play Voices va fi la Cahul, în incinta Universității de Stat „B.P. Hasdeu”, unde cu începere de la ora 11:00 vor demara preselecția pentru tinerii din Cahul și Cantemir.


Finaliștii proiectului vor beneficia de un campus de vară în perioada 19-26 iulie fiind ghidați de cei mai buni experți pentru a-și dezvolta abilitățile prin ore de cor alături de orchestră simfonică și sesiuni de dezvoltare personală, menite să ofere incluziune participanților. Rezultatul final va constitui 5 concerte alături de Moldovan National Youth Orchestra pentru perioada iulie-decembrie pe cele mai prestigioase săli din țară și nu doar.

Proiectul de incluziune sociala La La Play Voices este la a 2-a ediție, prima având loc în anul 2018. În cadrul acesteia, au fost selectați 20 de copii talentați care au pus baza corului La La Play Voices, ce reprezentă diversitatea etnică și socială a Moldovei. Activitatea și noutățile din cadrul proiectului pot fi urmărite atât pe pagina evenimentului, cât si pe pagina Moldovan National Youth Orchestra.

Proiect finanțat de UNICEF Moldova, Suedia, Fundația Est-Europeană, Ministerul Educației, Culturii și Cercetării al Republicii Moldova.