Pe teritoriul Republicii Moldova, în perioada 01 septembrie 2019 – 08 septembrie 2019, au fost înregistrate 3 cazuri pozitive de rabie, precum și un caz de pestă porcină africană.

Rabia pare să ia amploare în țara noastră. Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor anunță că au fost confirmate trei cazuri noi de rabie. De asemenea, un nou caz de pesta porcină africană la porci domestici a fost constatat în raionul Cahul.
Două bovine din raioanele Căușeni și Râșcani și un câine din raionul Glodeni s-au îmbolnăvit de rabie. 

Bovină infectată a fost sacrificată, iar cei nouă adulți și doi copii, care au intrat în contact cu animalul au fost vaccinați.

Acum o săptămână, ANSA a raportat tocmai 11 animale bolnave de rabie în Republica Moldova: trei bovine, trei câini, trei pisici și două vulpi. Totodată, autoritatea a  confirmat 17 focare de pestă porcină africană la porci domestici și la mistreți.

Potrivit sondajelor, Moldova se clasează pe locul doi printre țările din Europa după numărul cazurilor de rabie. Pentru a-și face efectul, vaccinul antirabic trebuie să fie administrat în cel mult 24 de ore de la contactul cu animalul infectat, transmite agora.md

Sperăm că v-a plăcut știrea Ziuadeazi.md este singura sursă independentă de știri din Cahul care încearcă zilnic să vă informeze despre ceea ce se întâmplă aici, la Cahul. Susține echipa ziuadeazi.mdContribuția voastră lunara ne-ar ajuta să ne extindem și să oferim conținut informativ de calitate din și despre Cahul. Vă mulțumim!.