Publică un anunț
piatasud.md

Roman Ciubaciuc: Este evident că nici la Est nici la Vest nimeni nu ne așteaptă

Roman Ciubaciuc: Este evident că nici la Est nici la Vest nimeni nu ne așteaptă

Declarațiile au fost făcute de către candidatul PP Partidul Nostru la funcția de Deputat în Parlament pe circumscripția nr. 42 Cantemir.

„Pe tot parcursul independenței republicii Moldova, toți guvernanții care au fost la putere ne împărțeau ba în români și moldoveni, ba în vorbitori de limbă română și moldovenească. După părerea noastră, a venit timpul să consolidăm societatea și să punem punct conflictului dat. Este evident că nici la Est nici la Vest nimeni nu ne așteaptă. Nu o să vină nimeni să ne rezolve probleme noastre care sunt în țară. Dacă nu o sa fim uniți, problemele vor rămâne” a declarat domnul Ciubaciuc.

Candidatul Partidului Nostru a comentat și acțiunile statului în domeniul facilitării creării locurilor e muncă, menționând că legislația este axată pe susținerea deschiderii afacerilor mari, în detrimentul celor mici și mijlocii.

”Este posibil și necesar de schimbat situația în țară. Avem programe pe diferite domenii: dezvoltarea economiei , probleme sociale. Avem propuneri ca satele să fie o locomotivă de dezvoltare a țării noastre. Din bugetul țării, în fiecare an urmează să fie alocate surse pentru deschiderea locurilor noi de muncă, pentru a dezvolta economia în satele, orașele Moldovei” a mai adăugat Roman Ciubaciuc.

Totodată, domnul Ciubaciuc a declarat că concurenții electorali folosesc metode neloiale pe parcursul campaniei electorale: cumpărarea alegătorilor și utilizarea resurselor administrative. Lideri la capitolul coruperea alegătorilor, potrivit candidatului sunt Partidul „Șor” și Partidul Socialiștilor.

De asemenea, Roman Ciubaciuc s-a arătat nemulțumit de posibila reformă a administrației publice locale și comasarea mai multor sate î comune: „Nu trebuie sa mergem pe aceasta cale. Unde sunt sate mici – este necesitatea, unde sunt primarii mai mari trebuie să rămână așa cum sunt al moment. Posibil trebuie de restructurat raioanele, iar unele atribuții să fie delegate primăriilor. În locul raioanelor pot fi formate structuri la nivel de regiune”. 

Dezbaterile electorale sunt organizate de redacția Ziuadeazi.md în parteneriat cu Asociația Presei Independente (API). Responsabilitatea pentru organizarea și desfășurarea dezbaterilor revine în totalitate redacției.

Articole similare