După ce ieri, membrii Comisiei Situații Excepționale au decis sistarea activității S.A. „TRICON” și a DRAXLMAIER, astăzi punctul dat din decizie a fost abrogat.

Momentul în care se pune la vot sistarea activității: 19.03.2020

„Noi am mers pe o variantă așa mai strictă să sistăm activitatea agenților economici în idea să ne securizăm la maxim. Există o formulă de interacțiune a comisiilor privind situațiile excepționale la nivel central și local, acele decizii primite la nivel central sunt cu titlu executorii” ne-a declarat Marcel Cenușa, Președintele raionului Cahul.


Președintele raionului a menționat că Draxlmaier se află pe primul loc la compartimentul securizare, s-au conformat la toate condițiile și măsurile impuse și de aceea i se permite activitatea în continuare.

„Astăzi am primit decizia să fim mai loiali față de agenții economici Tricon și LTM. Având in vedere faptul că trebuie să facem o inspecție, azi am fost și am evaluat situația, am venit cu niște propuneri pentru a asigura o mai bună securitate, dar și având în vedere că aceștia asigură măsurile pentru securizare. Săptămâna viitoare mai venim odată să analizăm starea lucrurilor și rămâne să luăm o decizie” a punctat Marcel Cenușa.

Decizia de astăzi, ca și cea de ieri, a fost votată cu majoritatea voturilor membrilor comisiei.

De menționat că întreprinderile vizate astăzi au activat în regim normal.

La moment redacția nu deține copiile hotărârilor Comisiei Situații Excepționale din 19 martie.


– Spălați-vă mâinile de multe ori;
– Evitați contactul cu persoane care sunt suspecte de infecții respiratorii acute;
– Nu vă atingeți ochii, nasul și gura cu mâinile;
– Acoperiți-vă gura și nasul dacă strănutați sau tușiți;
– Nu luați medicamente antivirale și nici antibiotice decât, în cazul, în care va prescrie medicul;
– Curățați toate suprafețele cu dezinfectanți pe bază de clor sau alcool;
– Utilizați masca de protecție doar, în cazul, în care suspectați că sunteți bolnav sau în cazul în care acordați asistență persoanelor bolnave;
– Sunați la 112 dacă aveți febră, tușiți sau v-ați întors din China sau zonele în carantina din Europa de cel puțin 14 zile;
– Animalele de companie nu transmit coronavirus.