Salarii mai mari pentru deputaţi. Din acest an, aleşii din Parlament primesc o remunerare mai mare cu peste patru mii de lei.

Amendamentul la Proiectul Legii Bugetului de Stat, pentru 2020 a fost înaintat de deputatul PDM, Vladimir Cebotari. Astfel, dacă în 2019 salariul de funcție a deputatului începea de la aproximativ 10 600 de lei, atunci în 2020, acesta începe de la aproximativ 14 700 de lei. 

"Am venit cu această iniţiativă şi avea un scop de a reechilibra în ordine ierarhică în care sunt construite poziţiile, atât în serviciul, cât şi în reţeaua de salarizare a serviciului public. Aceste amendamente a fost susţinut la toate comisiile şi a fost şi votat şi în Parlament de toate formaţiunile politice prezente", a spus deputatul PDM, Vladimir Cebotari. 


Potrivit lui Cebotari, amendamentul său viza majorări pentru mai multe categorii de salariaţi,atât pentru angajaţii sectorului public la nivelul administraţiilor publice raionale, cât şi la cele locale. Ulterior, însă, spune deputatul, în Comisia Economie, Buget şi Finanţe din Parlament, propunerile sale nu ar fi fost susţinute de toţi colegii. Astfel, au fost avizate pozitiv doar amendamentele pentru deputaţi, secretariat şi câteva poziţii la nivelul APL-urilor de nivelul I şi II.

SURSA: publika.md


Sperăm că v-a plăcut știrea! Ziuadeazi.md este singura sursă independentă de știri din Cahul care încearcă zilnic să vă informeze despre ceea ce se întâmplă aici, la Cahul. Susține echipa ziuadeazi.md. Contribuția voastră lunara ne-ar ajuta să ne extindem și să oferim conținut informativ de calitate din și despre Cahul. Vă mulțumim!.