În această dimineață salvatorii DSE Cahul au intervenit pentru a recupera cadavrul unui pescar care s-a înecat noaptea într-un lac din localitatea Lucești, raionul Cahul.

Potrivit serviciului de presă al DSE Cahul, operațiunea subacvatică a început devreme după ce s-a stabilit că un bărbat în vârstă de 30 de ani nu s-a mai întors acasă după pescuit.

La fața locului a fost trimis un echipaj de scafandri, care a reușit să recupereze corpul neînsuflețit al persoanei. Din primele informații s-a stabilit că în barcă se aflau trei bărbați, iar aceasta la o manevră nereușită s-a inversat. Doi oameni au reușit să iasă la mal, iar al treilea a rămas prins într-o plasă de pescuit.

Toate circumstanțele producerii acestui caz urmează a fi stabilite  de organele de drept. Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAI îndeamnă oamenii să sune de urgență la telefonul 112 în situații de risc.

Reamintim că Serviciul Piscicol a stabilit câteva perioade de prohibiție în obiectivele acvatice piscicole naturale.

În lacul Cahul, perioada de prohibiție a început pe 7 aprilie și va dura 70 zile consecutive, până pe 15 iunie.

În râul Prut, perioada de prohibiție durează 60 de zile, până pe 5 iunie, iar în lacul manta, prohibiția durează 90 de zile, începând cu 1 aprilie și finisând cu 29 iulie.