Publică un anunț
piatasud.md

Se stinge focul veșnic în toată ţara?

Se stinge focul veșnic în toată ţara?

După ce au inaugurat cu mare fast reconstrucția memorialului “Focul Veșnic” din parcul “Grigorie Vieru” din Cahul, “Moldovagaz” refuză să mai susțină investiția sa.

“Având în vedere cele expuse, vă rugăm să planificaţi în bugetul Primăriei Cahul pentru anul 2016 mijloace financiare necesare pentru procurarea gazelor naturale destinate memorialului şi să încheiaţi contractul de furnizare a gazelor naturale”, a anunţat conducerea întreprinderii.

Primăria Cahul, de asemenea, pe o rețea de socializare a adus la cunoştinţă despre scrisoarea primită şi cere opiniile cetăţenilor.

„S.A.”Moldovagaz” ne-a comunicat ca de la 31 decembrie, întreprinderea nu mai asigură din resursele sale cu gaz, memorialul “Focul Veșnic” din Parcul Central “Grigore Vieru”. Ei ne solicită să-și asume Primăria orașului Cahul, mai departe aceste cheltuieli . Ca să cunoașteți, este vorba de cca 5000 de lei lunar. Am discutat cu mai mulți cahuleni și majoritatea din ei nu văd rostul ca să ardă permanent acel foc, în condițiile când mulți pensionari sau persoane social-vulnerabile nu au cu ce plăti facturile la gaz. Am dori să vă întrebăm ce părere aveți și Dvs despre acest lucru? Noi credem că dacă ar arde doar la evenimentele comemorative ar fi mai rațional. Noi nu avem resursele statului care a venit cu această inițiativă în luna mai, ca să ne permitem acest lucru. Așteptăm opiniile Dvs” este scris în mesajul postat de Primăria Cahul

Reamintim, ceremonia solemnă de aprindere a memorialului “Focul Veşnic” din Cahul a avut loc la data de 5 mai 2015.

La inaugurarea memorialului, a fost prezent și Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar al Federaţiei Ruse în Republica Moldova, F.Muhametşin, declara la acel moment: “Victorie în acest război sângeros este realizarea noastră comună. Este bucurie, mândria şi durerea noastră a tuturor. Aprinderea focului veşnic în oraşele Moldovei este împlinirea obligaţiilor noastre faţă de veterani. În acest mod noi păstrăm amintirea victoriei şi eroismului lor”. 

Articole similare