Ședința de astăzi de la Curtea de Apel Cahul în cauza penală în privința lui Ilan Șor a fost amânată. Astfel, ședința de azi a fost amânată cu aproximativ o săptămână.

Informația a fost confirmată pentru TV8.md de Andrei Băeșu, procuror în dosarul lui Ilan Șor.

„Ședința a fost amânată. De la instanța am primit o scrisoare acum o săptămână, fiind informat că sunt în insposibilitatea de a forma completul, unde inspectori, având anumite intervenții chirurgicale, motivul de boală”, a spus Băeșu.
„Eu consider că urma să fie examinat demersul meu, care deja a fost înaintat privind schimbarea măsurii preventive”, a mai precizat procurorul.

Următoarea ședință de judecată de la Curtea de Apel Cahul în dosarul lui Ilan Șor este preconizată pentru data de 25 iulie 2019.

Deputatul, Ilan Șor, a fost condamnat la șapte ani și șase luni de pușcărie cu executare în penitenciar de tip semi-închis. El va ajunge după gratii doar după ce va fi emisă o sentință definitivă.

Cel puțin o lună în urmă, Procuratura Anticorupție a confirmat faptul că Ilan Șor a părăsit țara.

Pe bunurile care aparțin deputatului Ilan Șor s-a pus sechestru. Este vorba despre afaceri legate de activitatea magazinelor Dute Free și sunt făcute în cadrul investigațiilor legate de frauda bancară.