Persoane necunoscute au aruncat cu pietre în geamul biroului procurorului șef, Adrian Procoavă, iar lângă clădire a fost găsit cioburi de sticlă cu miros de inflamabil.

Informația a fost confirmată pentru Deschide.MD de către Andrei Sârbu, șeful IP Cantemir.

Sârbu a declarat telefonic pentru Deschide.MD că, noaptea trecută, în jurul orei 03:25, persoane necunoscute au aruncat cu două pietre în geamul biroului șefului instituției, iar în proximitatea geamului a fost găsită o sticlă de „Radler”, stricată, cu miros specific de inflamabil.

De altă parte, Eduard Harunjen, șeful Procuraturii Generale, susține că, după ce făptașii au aruncat cu pietre, s-a declanșat sistemul de alarmă, iar sticla  de „Radler” ar fi fost un „Cocktail Molotov” care ar fi fost aruncat de la o distanță mare și nu a ajuns la țintă.

În prezent, polițiștii din Cantemir întreprind toate măsurile de rigoare pentru a stabili identitate făptașilor, dar și locul aflării acestora.

Totodată, este de reamintit că, în data de 20 iunie, un procuror din Hâncești a fost atacat în timp ce se îndrepta spre birou. Procurorul  a fost lovit în cap cu o țeavă de un bărbat care nu a fost reținut nici până azi.