Vicepreședintele raionului Cahul, Sergiu Drangoi, a fost invitatul emisiunii inCerc din 12 iulie.

Acesta a vorbit despre activitatea s-a din Consiliul raional Cahul, cum e să fii tânăr funcționar în cadrul APL, dar a vorbit și despre planurile de viitor. 

„Acolo unde sunt tineri este o altă deschidere față de lucru, o altfel de responsabilitate. Poate nouă între tineri ne este mai simplu să lucrăm, pentru că mobilizarea cu care venim, felul de a gândi, rapiditatea mișcărilor care au loc o percepem mult mai bine la aceasta vârstă” ne-a declarat Sergiu Drangoi.

La întrebarea ce însemnă pentru un tânăr să fie parte a unei echipe de conducere a unei comunități mari cum este raionul Cahul, Sergiu ne-a răspuns printr-un cuvânt: „responsabilitate”.

„E o responsabilitate enormă. Este o percepție în societate, nu prea cred că un tânăr poate face ceva, este naiv. Astfel, responsabilitatea crește, este nevoie de mai multă implicare, de mai multă seriozitate și atunci îți reușesc toate” n-ea declarat vicepreședintele raionului.

Energia de a lucra în continuare, spune el,  o acumulează de la oamenii cu care se întâlnește, când aceștia spun că se simte schimbarea spre bine. Sergiu tinde să rămână în Cahul, în țară, chiar dacă mereu a fost îndemnat de fratele mai mare să meargă peste hotare, alături de el.

„Cred că aceste momente le are fiecare persoană (de a pleca n.r.): momente dificile, când vin multe critici. Cercul de persoane care critică, de fapt, este unul mult mai mic decât cel, pentru care faci multe lucruri bune. Gândurile de a pleca se risipesc și totuși decizi să rămâi aici, în Cahul și să continui ce ai început. Este minusul meu că nu tot timpul am știut să dau replici, nu tot timpul am știut să răspund la învinuiri. Cred că o să ne judece cetățenii” ne-a declarat Sergiu.

Totodată, domnul Drangoi i-a îndemnat pe toți să concureze în lucruri bune făcute nu în critici.

„A critica poate orișicare. Aș vrea ca acei care critică să vină cu argumente concrete, să vină să-mi spună în față, nu live pe facebook sau altfel. Să vină, sau măcar să mă întrebe. Când vrei să ajuți o persoană, sunt sigur că problema o putem aborda din alte direcție, dar când vrei să critici doar din careva dividende politice… sunt sigur că cetățenii asta nu apreciază” a punctat interlocutorul nostru.

Înregistrarea emisiunii o puteți vedea mai jos:

Acest material a fost realizat în cadrul proiectului „Implică-te, e simplu!” implementat de A.O. „Cahul 2030” în cadrul programului „Încurajarea tinerilor ca să devină cetățeni activi”, implementat de IREX Europe în parteneriat cu Centrul Media pentru Tineri, și co-finanțat de Uniunea Europeană.

Opiniile exprimate în acest material nu reflectă neapărat punctele de vedere ale Uniunii Europene.