Publică un anunț
piatasud.md

Sergiu Rența: Consilierii nu sunt angajații primarului

Sergiu Rența: Consilierii nu sunt angajații primarului

Președintele PPPN în Consiliul municipal Cahul ne-a comentat absența fracțiunii la ședința din 6 septembrie.

„Noi am anunțat din timp administrația orașului că nu vom participa la ședință, am anunțat prin scrisoare din numele fracțiunii. Astfel de cazuri nu s-ar fi întâmplat dacă convocarea ședinței era consultată cu președinții de fracțiuni. Cât ține de participarea domnului Poroșenco la ședință, eu știam despre aceasta, la dumnealui în ultim moment s-a contramandat o deplasare și a mers la ședință. Restul colegilor, inclusiv eu în deplasări de serviciu” ne-a comunicat telefonic domnul Rența.

Totodată, domnul Rența a făcut trimitere și la regulamentul de activitate a Consiliului municipal care prevede organizarea ședințelor în ultima joi a lunii. 

„Primarul ar trebui să-și ceară scuze pentru insultele la adresa consilierilor care nu au participat la ședință. În ordinea de zi a acestei ședințe au fost incluse mai multe proiecte de decizii foarte dubioase, iar modul în care a fost prezentat și modul de organizare a ședinței ne pune mari semne de întrebare. Mai mult ca atât, colegii din consiliu mi-au comunicat că erau verificați pe la locul de muncă dacă motivul absenței lor este real. Vreau să menționez că consilierii nu sunt angajații primarului. Dacă erau atât de stringente întrebările date puteau fi incluse în ordinea de zi a ședinței din 14 august, dar nu să se ajungă la astfel de situații.” a punctat domnul Rența.

Articole similare