Publică un anunț
piatasud.md

Şi la Vadul lui Isac, r-ul Cahul a fost Hram!

Şi la Vadul lui Isac, r-ul Cahul a fost Hram!

Pe 21 noiembrie, în raionul Cahul, Hramul localităţii este sărbătorit în oraşul Cahul şi alte 6 sate şi comune.

Una dintre aceste localităţi este satul Vadul lui Isac. Aici am găsit frumoase tradiţii şi obiceiuri caracteristice zonei.  

„O sărbătoare care încheie anul agricol şi la care oamenii de obicei fac unele bilanţuri. Activităţi culturale în sat se organizează de obicei cu anumite ocazii, dar sperăm că o dată cu finisarea reparaţiei în casa de cultură aceste sărbători să fie de o amploare mai mare” a declarat pentru ziuadeazi.md, Ion Iorga, Primarul satului Vadul lui Isac, r-ul Cahul. 

Tinerii din sat au uimit publicul cu o baladă care descrie legenda apariţiei localităţii.

 „M-am născut şi am crescut la Vadul lui Isac, un sat cu adevărat pitoresc din lunca Prutului. Am venit cu mare plăcere astăzi când consătenii mei sau întâlnit pentru  a spune mulţumesc Sfinţilor Arhangheli Mihail şi Gavriil care sunt patronii spirituali ai satului. Aici, la Vadul lui Isac s-a cântat s-a dansat, aici se munceşte” a menţionat Alexandra Piscunov. 

Cu toate că la concertul organizat şi susţinut de tinerii originari din sat nu au participat foarte mulţi localnici, la hora de sărbătoare scuarul din faţa Casei de cultură s-a dovedit a fi neîncăpător. 

„Este o sărbătoare importantă, în primul rând  sărbătorim satul nostru şi ne arătăm dragostea faţă de sat. Ar fi frumos să ne ducem mai departe istoria, să avem mai multe hori în sat, să avem mai multe concerte în care tinerii din sat să-şi manifeste talentele” ne-a comunicat Vladislava, una dintre tinerii care participau la manifestaţie. 

Articole similare