Anunțul a fost făcut astăzi, în cadrul unui briefing susținut de conducerea partidului, transmite TVR Moldova.

Potrivit sursei, în cadrul briefingului, președinte PSRM, Zinaida Greceanîi a declarat: „Noi avem mai multe întrebări, neclarităţi pe mai multe circumscripţii din ţară, inclusiv din circumscripţiile destinate regiunii transnistrene”.

Pe de altă parte, socialistul Adrian Lebedinschi a menționat că partidul va contesta rezultatele alegerilor pentru 6 circumscripții uninominal, inclusiv CU nr. 42 Cantemir.

„Am documentat şi cazuri de utilizare a resurselor administrative, şi cazuri de corupere sau tentative de corupere a alegătorilor, aducerea organizată a cetăţenilor la aceste secţii de votare, ceea ce a determinat rezultatul alegerilor în aceste circumscripţii şi credem noi că urmează să fie organizate alegeri repetate”, a declarat socialistul Adrian Lebedinschi.

Citește și: Cahul - ai doi deputați

Reamintim că candidatul PSRM pe CU nr. 42 Cantemir, Vladimir Țurcan a fost depășit la limită de către Candidata PDM Elena Bacalu, diferența dintre aceștia fiind de doar 65 de voturi. Vladimir Țurcan a acumulat pe circumscripție 35,09% echivalentul a 8270 de voturi