Consiliul Raional pentru Participare Cahul a înaintat un șir de propuneri referitoare la ordinea de zi a ședinței Consiliului Raional Cahul din 12 iunie.


Printre propunerile membrilor societății civile se regăsește și solicitarea de a include în categoriile de copii și adolescenți, care vor beneficia de foi de odihnă gratuite la tabăra Romantica și taberele cu sejur de zi din raionul Cahul, și a copiilor și adolescenților cu nevoi speciale.

Astfel, potrivit proiectului de decizie, vor fi acordate gratuit 250 bilete (50% din ele copiilor rămaşi fără ocrotirea părintească, copiilor din familii defavorizate şi 50 % copiilor premianţi ai olimpiadelor şi concursurilor raionale şi republicane), iar propunerea CRP Cahul vizează stabilirea cotei minime de 5% ( cinci procente) din foile oferite gratis pentru copiilor cu nevoi speciale.In caz că copilul are nevoie de asistent personal, sa fie acceptat cu asistentul.

Citește și: Consiliul raional Cahul se convoacă în ședință. Vezi ordinea de zi

Totodată, CRP Cahul recomandă: de prevăzut pentru anul viitor crearea accesibilității pentru copii cu nevoi speciale în cadrul taberei e odihnă Romantica.

Propunerile au fost aprobate de CRP Cahul în cadrul ședinței din 5 mai 2019, și expediate Consiliului raional Cahul pentru a fi discutate.

Precizăm că Consiliul Raional pentru Participare Cahul a fost creat de Consiliul Raional Cahul în luna iunie 2018, activitatea acestuia demarând în toamna anului trecut. Consilii Raionale pentru participare au fost create încă în 2 raioane ale Republicii Moldova: Soroca și Căușeni, acestea fiind create în cadrul proiectului „Inițiativa comună pentru oportunităților egale” implementat de Fundația Est-Europeană în parteneriat cu Centrul „Parteneriat pentru Dezvoltare”, finanțat de Agenția Elvețiană pentru Dezvoltare și Cooperare și cofinanțat de Guvernul Suediei.

La moment din structura consultativă fac parte 13 organizații a societății civile din raionul Cahul.

sursa foto: www.ziartarguneamt.ro