Câteva zile în urmă, cahulenii au găsit în cutiile poștale o foaie volantă de la un potențial candidat la funcția de deputat.

Din numele lui Iaroslav Nicolaiță, care pe 31 decembrie a înregistrat grupul de inițiativă pentru susținerea candidaturii sale pentru alegerile din 24 februarie 2019, sunt împărțite foi volante în care sunt îndemnați locuitorii municipiului Cahul și a localităților din CU să semneze pentru candidatura sa.

În foaia volantă, distribuită în limba română și rusă, sunt indicate 15 probleme și propuneri care urmează să le soluționeze viitorul deputat.

„6. Grădinițele de copii vor fi gratis. 7. Elevii din școlile de învățământ vor primi hrană de 3 ori pe zi fără plată. 8. În sate vom deschide mici întreprinderi, ferme de animale, păsări, creșterea legumelor și a fructelor, prelucrarea materiei prime, producerea încălțămintei și a îmbrăcămintei” se spune în foaia volantă.

Totodată, printre promisiunile „candidatului” se enumeră : „producătorii vor primi spațiu fără plată. Vor fi scutiți de impozite și taxe pe 4 ani. Taxele și impozitele la imobil și cote agricole de pământ trebuie anulate”.

Vedeți mai jos mesajul integral.


Precizăm că campania electorală demarează pe 25 ianuarie 2019, o dată cu înregistrarea tuturor candidaților.

Pentru a fi înregistrat în cursă, domnul Niculaiță urmează să depună la CECE nr. 43 Cahul de la 500 la 1000 de semnături în susținerea sa și alte acte prevăzute de Codul Electoral.