Publică un anunț
piatasud.md

Spitalul Raional Cahul în TOP 5 spitale din Republica Moldova de care pacienții sunt satisfăcuți

Spitalul Raional Cahul în TOP 5 spitale din Republica Moldova de care pacienții sunt satisfăcuți

Spitalul din Cahul este primul în top și în categoria celor mai bune spitale, în funcție de scorul PAS.

Este vorba de Spitalul Raional Râșcani și Spitalul Raional Cahul. Pe locul 4 se situează Spitalul Clinic Municipal „Sf.Treime”, iar pe 5 – Maternitatea nr.2, transmite sanatateinfo.md

Potrivit scorului PAS realizat pentru anul 2018 și publicat pe platforma spitale.md, Spitalul Clinic Municipal nr.1 a acumulat 85 de puncte la capitolul satisfacția pacientului, cu trei mai puține decât în 2017. Spitalul din Râșcani a acumulat un scor 80 de puncte, iar cel din Cahul – 79. Spitalul Clinic Municipal „Sf.Treime” are cu două puncte mai puțin la capitolul satisfacția pacientului, iar Maternitatea nr.2 – are 76 de puncte.

În mare parte, pentru toate 5 instituții medicale, pacienții au doar cuvinte de laudă și le-ar recomanda și altora. Printre comentariile lăsate, pacienții aduc mulțumiri în special pentru prestația unor medici anume.

Spitalul din Cahul este primul în top și în categoria celor mai bune spitale, în funcție de scorul PAS.  Este urmat de Ungheni, Drochia, Cantemir și Edineț. Totodată, cele mai vizitate pe pagina spitale.md rămân și în 2018 Spitalele din raionul Anenii Noi, Basarabeasca, Briceni, Cahul și Călărași.

„Recent am fost internată în secția chirurgie septică. Am rămas uimită de personalul care lucrează acolo, foarte atenți, fiecare își cunoaște lucrul și îl îndeplinește foarte bine, nu am plătit niciun ban la nimeni, și nici medicamente nu am cumpărat, personalul foarte amabil și atent!”, scria în august anul trecut Tatiana Zgircibaba despre spitalul din Cahul.

„Este extrem de important realizarea studiului de satisfacție a pacientului. Pe lîngă toate eforturile și schimbările pozitive care au loc, indicatorul clar al lucrului nostru este satisfacția cerințelor pacientului, cum a fost soluționată problema lui și cum a fost abordat acesta. Suntem bucuroși și mulțumim celor care au dat o notă pozitivă”, a declarat directorul IMSP SR Cahul, Oleg Creciun.

Notă: Scorul PAS, în baza căruia spitalele acced în topul celor mai performante instituții medicale de același profil, reprezintă un scor de referință în evaluarea performanței unor spitale în comparație cu alte spitale similare din Republica Moldova. Acesta este calculat conform unei metodologii complexe în baza informației statistice raportată de către fiecare spital.

Scorul PAS include 22 de indicatori la nivelul spitalului, recomandați și utilizați la nivel internațional (OMS, OCDE, AHRQ etc), categorisiți în trei domenii, în conformitate cu componentele clasice ale asistenței medicale. 

Articole similare