În cadrul ședinței de astăzi, 31 decembrie 2018, CECE nr. 43 Cahul a înregistrat primii candidați la funcția de deputat în Parlament.

Aceștia sunt Oleg Creciun, candidat PDM și Eugen Osadcenco, candidat PSRM, ambii au depus primii listele de subscripție cu semnăturile susținătorilor.

Astfel, pentru acești 2 candidați, e azi începe campania electorală și este permisă agitația electorală.

Totodată, CECE Cahul a mai înregistrat 4 grupuri de inițiativă pentru susținerea candidaților la funcția de deputat. Grupurile de inițiativă înregistrate vor colecta semnături pentru urătorii candidați: Rența Sergiu, PPPN; Gheorghe Ghețivu, PCRM; Antonina Belobrova, PP „Șor”; și Iaroslav Nicolaiță, candidat independent.

Potrivit Codului Electoral, membrii grupurilor de inițiativă urmează să colecteze semnături pentru susținerea candidaților la funcția de deputat, de la 500 la 1000 de semnături pentru candidații bărbați și de la 250 la 500 de semnături pentru candidatele la funcția de parlamentară.

Precizăm că termenul de depunere a cererii de înregistrare a grupurilor de inițiativă este 4 ianuarie, aceștia având posibilitatea să colecteze semnături până pe 24 ianuarie.