Pe data de 9, 11 și 13 ianuarie, Vladimir Țurcanu, candidat înregistrat al PSRM pe circumscripția Uninominală nr. 42 Cantemir a efectuat un șir de întâlniri cu cetățenii.

Aceasta reiese din postările făcute pe pagina PSRM Cahul de pe facebook. În cadrul întâlnirilor, în majoritatea cazurilor discuții cu cetățenii de la ușă la ușă, în mâinile actualului deputat și candidat înregistrat pot fi observate ziare cu emblema Partidului Socialiștilor, iar la întâlnirile din 11 și 14 ianuarie, domnul Țurcanu dar și echipa care îl însoțea erau echipați în veste de culoarea roșie cu simbolica partidului aplicată pe piept și spate.


„Pe 13 ianuarie deputatul Parlamentului RM Vladimir Țurcan, împreună cu activiștii organizației teritoriale Cahul, a desfășurat informarea populației în satele Găvănoasa, Vladimirovca și Pelinei.” se spune în ultima postare pe pagina organizației teritoriale de partid.


Toți anii aceștia, din 2014 sunt deputat a PSRM, noi permanent aveam întâlniri cu cetățenii, fie la  audiență, fie întâlniri în teritoriu, în sate. Noi avem așa o practica așa-numitele „vizite informaționale politice”, aducem ziarele respective cu toate informațiile ce se întâmplă la noi în țară, poziția noastră etc. Prelungim, dar începând cu data de 25 ianuarie vom merge cu agitația pentru candidații noștri, pentru partid. E o activitate care nu astăzi a apărut, și anul acesta și anul trecut am desfășurat-o. În lună avem circa 2 astfel de evenimente” ne-a declarat la telefon domnul Vladimir Țurcanu.


Solicitată telefonic, Angela Danalachi, președinta CECE nr. 42 Cantemir nu a dorit să discute cu noi, închizând convorbirea înainte de a-i fi acordată întrebarea.

Precizăm că, conform Codului Electoral, Articolul 91 Campania electorală Campania electorală pentru alegerile Parlamentului începe nu mai devreme de 30 de zile înainte de ziua alegerilor și se desfăşoară în conformitate cu capitolul 7 (art. 50–art. 52), care se aplică în modul corespunzător.

Astfel, data demarării oficiale a campaniei electorale este data de 25 ianuarie, ultima zi de recepționare a pachetelor de documente și a listelor de subscripție pentru în înregistrarea candidaților pe circumscripțiile electorale uninominale.