Deciziile de înregistrare a candidaților au fost adoptate de către CECE nr. 43 Cahul, astăzi, 28 ianuarie, cu doar câteva clipe în urmă.

Comisia a analizat dosarele depuse de candidați și listele de subscripție și a emis hotărârea de înregistrare. Dosarele ambilor candidați au fost depuse pe  24 ianuarie, în ultima zi de înregistrare.

Astfel, Candidatul Partidului Liberal Ștefan Secăreanu, care va ocupa locul 7 în buletinul de vot, a prezentat la CECE nr. 43 Cahul  670 semnături pe 32 liste de subscripție. Dintre semnăturile prezentate, 554 au fost declarate valabile.

Pe de altă parte, candidatul independent Ion Groza, actualul președinte al raionului Cahul, va ocupa locul 8 în buletinul de vot, acesta prezentând la CECE nr. 43 Cahul 986 semnături în susținerea candidaturii sale, dintre acestea 889 fiind declarate valabile. De menționat că Ion Groza a colectat mai mult de 1000 de semnături, iar listele de subscripție adăugătoare nu au fost analizate de CECE nr.  43 Cahul.

Astfel, buletinul de vot pentru alegerea deputatului de pe circumscripția nr, 43 Cahul va arăta așa:

1. Oleg Creciun, PDM
2. Eugen Osadcenco, PSRM
3. Antonina Belobrova, PP Partidul „Șor”
4. Ghețivu Gheorghe, PCRM
5. Sergiu Tutovan , BE „ACUM PAS și DA”
6. Sergiu Rența, PP „Partidul Nostru”
7. Ștefan Secăreanu, PL
8. Ion Groza, Candidat Independent

Precizăm că începând cu 25 ianuarie a demarat oficial campania electorală și este permisă agitația. În acest an, Alegerile Parlamentare se desfășoară după un nou sistem electoral, sistemul mixt, ce presupune alegerea a 50 de deputați pe liste de partid și 51 de deputați în baza Circumscripțiilor electorale uninominale.