Ieri, 31 ianuarie, în jurul orei 16:00, în timp ce se îndreptau spre casă de la școală, doi minori din Cahul au fost atacați de către un individ care le-a sustras telefonul mobil.

Potrivit IP Cahul, bănuit de săvârșirea infracțiunii este un minor de 16 ani, care i-a atacat pe cei doi frați  de 11 și 6 ani, iar pentru a sustrage telefonul mobil, iar fi pus, un cuțit de buzunar, la gâtul celui mai mare frate. După care a plecat într-o direcție necunoscută.

Polițiștii din Cahul au identificat și reținut bănuitul, asupra căruia au descoperit telefonul sustras și cuțitul cu care ar fi săvârșit infracțiunea.

Oamenii legii investighează cazul.

Potrivit articolului 188 Cod Penal al Republicii Moldova, tâlhăria, adică atacul săvârşit asupra unei persoane în scopul sustragerii bunurilor, însoţit de violenţă periculoasă pentru viaţa sau sănătatea persoanei agresate ori de ameninţarea cu aplicarea unei asemenea violenţe, se pedepseşte cu închisoare de la 5 la 8 ani cu (sau fără) amendă în mărime de la 950 la 1350 unităţi convenţionale.