Publică un anunț
piatasud.md

Tatiana Romaniuc a fost repusă în funcţia de Viceprimar al oraşului Cahul

Tatiana Romaniuc a fost repusă în funcţia de Viceprimar al oraşului Cahul

După ce a fost eliberată din funcţie de către fostul primar al oraşului, la 23 septembrie, instanţa de judecată a hotărât repunerea în funcţie a doamnei Romaniuc.

Totodată, potrivit hotărârii instanţei, se anulează dispoziţia primarului oraşului Cahul din 06.07.2015 „Cu priire la constatarea încetării de drept a mandatului de viceprimar al oraşului Cahul” şi de obligă Primăria oraşului să achite doamnei Romaniuc salariu pentru perioada lipsei forţate de la locul de muncă în mărime de 18600 lei.

Hotărârea în partea repunerii Tatianei Romaniuc în funcţia de Viceprimar al oraşului Cahul se execută imediat cum a fost adoptată, iar Primăria oraşului are dreptul de a ataca hotărârea la Curtea de Apel Cahul în termen de 30 zile de la data primirii hotărârii. 

Reamintim că după victoria lui Nicolae Dandiş la Alegerile Locale Generale din vara 2015, Olga Surjicova şi Tatiana Romaniuc au fost eliberate prin dispoziţia Primarului din funcţie, iar până la moment Primarul nou ales a activat fără Viceprimari. 

Totodată, potrivit legii, eliberarea din funcţie a funcţionarului o poate face organul care l-a numit în această funcţie, iar mandatul viceprimarului nu finisează o dată cu mandatul primarului dar la momentul când este ales un alt viceprimar.

Articole similare