Polițiștii de frontieră din punctele de trecere Cahul și Giurgiulești - Galați au demascat intențiile ilegale a doi conaționali care transportau produse de tutungerie, peste limita admisă.


Astfel, mijloacele de transport au fost indisponibilizate, iar cetățenii riscă amenzi contravenționale.

La linia de control din punctul de trecere Giurgiulești – Galați s-a apropiat mijlocul de transport de model Opel Zafira, condus de un bărbat cu dublă cetățenie MDA/RO, în vârstă de 35 de ani. După preluarea actelor, autoturismul a fost verificat de un alt polițist de frontieră împreună cu câinele de serviciu Nero, fiind depistate în mai multe locuri greu accesibile ale mașinii, aproape 300 de pachete cu timbre de acciz a Republicii Moldova.
Audiată, persoana nu a dorit să comunice detalii, fiind deposedată atât de mijlocul de transport, cât și de bunuri.

Cel de-al doilea incident înregistrat în punctul de trecere Cahul, unde pentru autorizarea ieșirii din țară s-a prezentat un cetățean al României la volanul mașinii de model Volkswagen Golf.
În timpul controlului, cu ajutorul patrupedului Poliției de Frontieră Cezar s-a depistat în portbagajul autoturismului alte 300 de pachete cu țigări ale căror valoare estimativă este de peste 7600 lei.

În repercursiunea celor înregistrate, ambele mijloace de transport au fost plasate sub sigiliu în parcări special amenajate, produsele de tutungerie conform procedurii, iar pe numele cetățenilor s-au întocmit procese verbale de audiere și constatare a celor depistate, conform art. 287 al. (10) Cod contravențional al RM. Ulterior, bărbații și-au continuat călătoria. Cazurile au fost transmise după competență reprezentanților Serviciului Vamal.


Sperăm că v-a plăcut știrea! Ziuadeazi.md este singura sursă independentă de știri din Cahul care încearcă zilnic să vă informeze despre ceea ce se întâmplă aici, la Cahul. Susține echipa ziuadeazi.md. Contribuția voastră lunara ne-ar ajuta să ne extindem și să oferim conținut informativ de calitate din și despre Cahul. Vă mulțumim!.