Astăzi, 3 februarie, se încheie ștafeta de ultramaraton Rubicon. Două zile de cursă, 10 raioane vestice și 37 etape sunt deja depășite. Duminică este cea de-a treia și ultima zi a cursei.

Azi, sportivii urmează să treacă prin raionul Cahul, și prin orașul Vulcănești. Ștafeta de trei zile se va încheia la Giurgiulești. 

La ora 11:45, participanții la maraton vor fi în raionul Vulcănești, urmând să finiseze maratonul în jurul orei 15:00.

Pentru cei care doresc să se alăture la maraton, acestea sunt punctele și orele de unde va porni fiecare etapă regională:

VL41 – Vulcănești - Coordonate - 11:41

CH42 - Cahul - Coordonate - 12:54

CH43  - Cahul - Coordonate - 14:05

Vezi live de la maraton

Rubicon este ștafeta de ultramaraton, care se desfășoară deja al treilea an consecutiv și care trece prin întreaga Moldovă. Timp de trei zile, zi și noapte, participanții ștafetei aleargă, indiferent de e ploaie, noroi, lapoviță sau ger. Traseul din acest an străbate raioanele din vestul țării. Distanța totală, care urmează a fi cucerită, este de 540,3 km.

Acest eveniment sportiv este unic pentru Moldova și are drept scop dezvoltarea sportului de amatori în țară, dar și participarea raioanelor la viața sportivă a țării. Deja de trei ani, la ștafetă participă atleți profesioniști și amatori.