Un băiețel în vârstă de șase ani a murit în capitală, fiind infectat cu gripă de tip AH1N1. Decesul a fost înregistrat pe 8 ianuarie la Institutul Mamei și Copilului.


Potrivit șefei Direcției sănătate a Primăriei Chișinău, familia copilului decedat a venit din străinătate în ospeție la rude, care locuiesc în sectorul Botanica al capitalei. Mama copilului deține cetățenia R. Moldova, transmite tv8.md

Copilul avea simptome de boală, dar s-au adresat mai târziu la medic. Inițial mama a refuzat spitalizarea, iar ulterior au venit la spital în stare gravă. Copilul a fost internat pe 30 decembrie, dar starea lui s-a înrăutățit și pe 8 ianuarie a decedat.

Familia din Chișinău, la care venise în ospeție copilul diagnosticat cu gripă, a fost supusă investigațiilor medicale, pentru a preveni răspândirea infecției. Câțiva membri ai familiei au primit tratamentul corespunzător, inclusiv un copil de 4 ani a fost internat în Spitalul Clinic Municipal pentru Copii „V. Ignatenco” și se află acum în afara oricărui pericol.

Amintim că primul caz de deces provocat de gripă în acest sezon a fost înregistrat în luna decembrie la Cahul. O fetiță de 14 ani, venită în vizită cu familia sa din Marea Britanie  s-a stins la spital, fiind diagnosticată cu insuficiență respiratorie de gradul III, pneumonie franc-lombară bilaterală și șoc septic.Sperăm că v-a plăcut știrea! Ziuadeazi.md este singura sursă independentă de știri din Cahul care încearcă zilnic să vă informeze despre ceea ce se întâmplă aici, la Cahul. Susține echipa ziuadeazi.md. Contribuția voastră lunara ne-ar ajuta să ne extindem și să oferim conținut informativ de calitate din și despre Cahul. Vă mulțumim!.