Publică un anunț
piatasud.md

Un bărbat din raionul Cahul a fost depistat la frontieră cu permisul de conducere falsificat

Un bărbat din raionul Cahul a fost depistat la frontieră cu permisul de conducere falsificat

Un locuitor al sat. Cuza Vodă, raionul Cahul, a fost identificat în dimineaţa zilei de ieri, 27 martie, la trecerea frontierei de stat cu permisul de conducere falsificat.

Potrivit TVR Moldova, deşi tânărul s-a prezentat ca pasager al unei maşini de ocazie, comportamentul şi declaraţiile acestuia au dat de bănuit poliţiştilor de frontieră din Cahul, ca ulterior să fie descoperit şi documentul contrafăcut.

Poliţistul de frontieră a luat decizia extinderii verificărilor, cu solicitarea de a prezenta toate documentele deţinute. Astfel, în portofel a fost găsit un permis de conducere, care ar fi eliberat în 2011 de către autorităţile naţionale pentru mai multe categorii. Din primele cercetări s-a constatat că documentul este falsificat, fiind identificate elemente ce nu corespundeau unui act autentic.

În declaraţii cetăţeanul a precizat că după mai multe tentative de a obţine permisul, prin incapacitatea susţinerii examenelor, a apelat la ajutorul unui conaţional. Ultimul, contra sumei de 1300 de euro i-a perfectat documentul falsificat. Conform spuselor acestuia permisul urma să-l folosească în Cehia, unde era aşteptat la lucru.

Poliţiştii de frontieră din Direcţia regională SUD continuă cercetările pentru elucidarea circumstanţelor infracţiunii. Documentul a fost ridicat şi transmis către expertiză, iar tânărul şi-a întrerupt benevol călătoria.

Articole similare