Un bărbat în vârstă de 59 de ani originar dintr-o localiatate din r. Cantemir, a fost reținut de ofițerii de investigație a Inspectoratului de Poliție a sec. Râșcani din cadrul Direcției de Poliție a mun. Chișinău, pentru comiterea unui furt.


Potrivit informațiilor acumulate de forțele de ordine, suspectul prin acces liber a intrat în scara blocului de locuit amplasat pe str. A. Rădăuțanu, de unde pe ascuns a sustras 7 furtunuri antiincendiare, ulterior părăsind locul infracțiunii. Reprezentanții asociației locative au estimat prejudiciul material la suma de 4 000 lei.


Pe cazul dat a fost inițiată o cauză în conformitate cu prevederile art. 186 CP.

Urmare a măsurilor întreprinse de către forțele de ordine individul a fost localizat și reținut, acesta fiind escortat la inspectorat pentru audieri și stabilirea tuturor circumstanțelor. În cadrul acțiunilor procesual penale bărbatul și-a recunoscut vinovăția. Este de menționat că acesta anterior a fost judecat pentru infracțiuni analogice.

Conform legislației în vigoare bărbatul riscă o pedeapsă cu amendă în mărime de până la 67 500 lei, muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 120 la 240 de ore sau închisoare de până la 4 ani.


– Spălați-vă mâinile de multe ori;
– Evitați contactul cu persoane care sunt suspecte de infecții respiratorii acute;
– Nu vă atingeți ochii, nasul și gura cu mâinile;
– Acoperiți-vă gura și nasul dacă strănutați sau tușiți;
– Nu luați medicamente antivirale și nici antibiotice decât, în cazul, în care va prescrie medicul;
– Curățați toate suprafețele cu dezinfectanți pe bază de clor sau alcool;
– Utilizați masca de protecție doar, în cazul, în care suspectați că sunteți bolnav sau în cazul în care acordați asistență persoanelor bolnave;
– Sunați la 112 dacă aveți febră, tușiți sau v-ați întors din China sau zonele în carantina din Europa de cel puțin 14 zile;
– Animalele de companie nu transmit coronavirus.