După ce a depus personal cererea de retragere din cursa electorală, Fiodor Carp, candidatul Partidului Liberal Democrat din Moldova la funcția de primar, rămâne în cursa electorală.


Consiliul Electoral al Circumscripției Electorale Municipale Cahul a respins cererea acestuia, în cadru ședinței din 12 octombrie.

„Se respinge cererea domnului Carp Fiodor privind retragerea sa din campania electorală la funcția de primar al municipiului Cahul, din lipsa demersului oficial din partea Partidului Liberal Democrat din Moldova pentru alegerile locale generale din 20 octombrie 2019 ” se spune în hotărârea CECEM Cahul.

Potrivit funcționarilor CECEM Cahul, la ora actuală reprezentantul legal al partidului nu a depus nici un demers pentru a-l retrage pe candidat din cursă.

Potrivit art. 51 alin. 5) Cod Electoral, Concurentul electoral poate să-şi retragă candidatura printr-o declaraţie scrisă, adresată organului electoral care l-a înregistrat, dar nu mai tîrziu de 7 zile pînă la ziua alegerilor. Partidele, organizaţiile social-politice şi blocurile electorale pot opera orice modificări în listele înregistrate, cu respectarea acestui termen şi a prevederilor articolelor 87 şi 137. După expirarea termenului menţionat, înregistrarea concurentului electoral poate fi anulată doar de organul electoral care l-a înregistrat, în baza deciziei instanţei de judecată, precum şi în caz de deces al acestuia sau survenire a condiţiilor stabilite la art.13 alin.(2).

Astfel, pentru a-l retrage pe candidat, partidul urmează să meargă în instanța de judecată.

Până la alegeri au mai rămas 6 zile


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Sperăm că v-a plăcut știrea! Ziuadeazi.md este singura sursă independentă de știri din Cahul care încearcă zilnic să vă informeze despre ceea ce se întâmplă aici, la Cahul. Susține echipa ziuadeazi.md. Contribuția voastră lunara ne-ar ajuta să ne extindem și să oferim conținut informativ de calitate din și despre Cahul. Vă mulțumim!.