Tentativa de a reține un infractor s-a soldat cu o traumă neplăcută pentru un Inspector al biroului zonal a poliției criminale.

„La 10 februarie, aproximativ orele 13:00, în centrul mun. Cahul, fiind în afara serviciului la cumpărături cu soția, ofițerul a observat un localnic a.n. 1998, care este căutat pentru săvârșirea a mai multor furturi, încercând să-l rețină ultimul a opus rezistență fizică” ne-a declarat Cristina Ciobanu, ofițer de presă al IP Cahul.

Drept rezultat al încăierării, angajatul IP Cahul a avut nevoie de ajutor medical fiind diagnosticat cu fractura osului maliolar (partea de jos a piciorului).

Într-un final, persoana a fost reținută, iar pe cazul dat v-a fi pornită cauză penală în baza art.349/1 al.2 CP RM.

Potrivit acestui articol, Ameninţarea sau violenţa săvîrşită asupra unei persoane cu funcţie de răspundere sau a unei persoane care îşi îndeplineşte  datoria obştească, prevede:
(1) Ameninţarea cu moartea, cu vătămarea integrităţii corporale sau a sănătăţii, fie cu nimicirea bunurilor persoanei cu funcţie de răspundere, rudelor ei apropiate, în scopul sistării activităţii ei de serviciu ori schimbării caracterului ei în interesul celui care ameninţă sau al altei persoane, precum şi aceeaşi ameninţare împotriva persoanei care îşi îndeplineşte datoria obştească sau a rudelor ei apropiate în legătură cu participarea acestei persoane la prevenirea ori curmarea unei infracţiuni sau a unei fapte antisociale se pedepsesc cu amendă în mărime de la 650 la 1350 unităţi convenţionale sau cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de pînă la 180 de ore, sau cu închisoare de pînă la 2 ani.

(2) Acţiunile prevăzute la alin.(1) sau (11) însoţite de:
a) aplicarea violenţei periculoase pentru viaţa sau sănătatea persoanelor menţionate la alin.(1);
b) distrugerea bunurilor prin mijloace periculoase pentru viaţa sau sănătatea mai multor persoane;
c) daune materiale în proporţii mari;
d) alte urmări grave
se pedepsesc cu închisoare de la 4 la 8 ani.