Sergiu Pâslaru, unul dintre cei mai experimentați apicultori din raionul Cahul, președintele asociației raionale a apicultorilor, pregătește un curs practic gratuit pentru cei care vor să preia această ocupație.

La curs pot participa persoane cu vârsta de până la 40 de ani, care nu sunt angajați în câmpul muncii și nici nu își fac studiile.

Participanţii la curs vor primi zilnic un voucher de 5 dolari SUA pentru prânz şi transport, iar la sfârşitul seminarului o comisie va selecta 10 participanţi care vor primi gratuit stupi şi roiuri de albine la suma de 1500 dolari SUA pentru a iniţia o afacere.

Pentru a se înscrie la curs, doritorii sunt îndemnați să apeleze la numărul de telefon 069188332 (Sergiu Pâslaru), sau să participe la o sesiune de informare care va avea loc joi, 18 iulie în incinta Agenția pentru Ocuparea Forței de Muncă (AOFM) Cahul: mun. Cahul, str. Ştefan cel Mare, 15. Pentru a se înscrie la curs este nevoie doar de buletinul de identitate.

Acțiunea a re loc în cadrul programului Parteneriatului Local de Ocupare (LEP) din raionul Cahul, un proiect pilot al Organizației Internaționale a Muncii.