Data de 24 ianuarie, ultima zi de depunere a actelor pentru înregistrarea candidaturii pentru funcția de deputat.

CECE nr. 43 Cahul, în această zi a înregistrat în calitate de candidați la funcția de deputat două peroane: Sergiu Tutovan, Blocul Electoral „Acum Platforma DA și PAS” și Sergiu Rența, PP „Partidul Nostru”. Tot în cadrul zilei de ieri, Candidatul Independent Ion Groza și candidatul PL Ștefan Secăreanu au depus actele pentru a fi înregistrați în cursă.

Consiliul Electoral al Circumscripției Electorale nr. 43 Cahul urmează să verifice actele depuse și semnăturile de pe listele de subscripție si să adopte o decizie privind înregistrarea sau nu a ultimilor 2 candidați.

Pe 24 ianuarie, la CECE nr. 42 Cantemir, actele pentru a fi înregistrat în cursă a depus și candidatul independent Iurie Crăciuneac, decizia despre înregistrarea acestuia urmează să fie adoptată în zilele următoare.

Cu 2 zile înainte, pe 22 ianuarie, CECE nr. 42 Cantemir i-a înregistrat oficial în cursa electorală pe Roman Ciubaciuc , PP „Partidul Nostru” și Elena Damașcan, PP „Partidul Liberal”.

Astfel, pentru Circumscripția electorală uninominală nr. 42 Cantemir sunt înscriși oficial în cursă 7 persoane, iar pentru CEU nr. 43 Cahul – 6 persoane.

Reieșind din deciziile Consiliilor electorale pe marginea înregistrării candidaților care au depus în ultima zi actele pentru înregistrare, pe ambele circumscripții, pentru funcția de deputat vor concura câte maxim 8 candidați.