Un nou serviciu electronic îi va ajuta pe vârstnici să determine mai ușor data ieșirii la pensie.

Casa Naţională de Asigurări Sociale lansează un nou serviciu electronic ,,Calculatorul vârstei de pensionare". El poate fi accesat de toţi doritorii  pe pagina-web a instituţiei, la butonul cu aceeaşi denumire prin introducerea în câmpul respectiv a informaţiei necesare.

Accesează: Calculatorul vîrstei de pensionare

 Serviciul electronic este elaborat pentru a ajuta viitorii pensionari să-şi determine vârsta  necesară de pensionare precum şi data ieşirii la pensie, în special în cazul femeilor, pentru care vărsta de pensionare creşte anual cu 6 luni.  

 Reamintim că începând cu 1 iulie 2017 pentru bărbaţi a fost stabilită vârsta standard de pensionare de 62 de ani şi 4 luni, care a crescut în fiecare an la 1 iulie cu 4 luni şi constituie 63 de ani de la 1 iulie 2019, iar pentru femei de la 1 iulie 2017 a fost stabilită vârsta de pensionare  de 57 de ani şi 6 luni, care creşte în fiecare an la 1 iulie cu 6 luni până va constitui 63 de ani către anul 2028.

Sperăm că v-a plăcut știrea! Ziuadeazi.md este singura sursă independentă de știri din Cahul care încearcă zilnic să vă informeze despre ceea ce se întâmplă aici, la Cahul. Susține echipa ziuadeazi.md. Contribuția voastră lunara ne-ar ajuta să ne extindem și să oferim conținut informativ de calitate din și despre Cahul. Vă mulțumim!.