Un șofer al unui autocamion, cetățean al Republicii Moldova, care transporta în regim de tranzit produse alimentare din Turcia în Belarus, a încercat să introducă ilegal în țară articole de încălțăminte din piele, în cantități comerciale.

Cazul a fost deconspirat de către funcționarii postului vamal Giurgiulești, la intrare în țară transmite customs.gov.md

În rezultatul controlului fizic efectuat în habitaclul autocamionului, funcționarii vamali au depistat, în compartimentele laterale și sub banchetele din cabină, un lot de pantofi și botine de damă din piele. Șoferul a  încercat să se eschiveze de la declararea mărfurilor pentru a evita achitarea drepturilor de import prevăzute de normele legale.

Atât mijlocul de transport, cât și marfa nedeclarată au fost reținute de subdiviziunile specializate ale Vămii, în vederea continuării cercetărilor și întreprinderii măsurilor legale ce se impun.

Având misiunea primordială de a asigura securitatea economică a țării, Serviciul Vamal își reiterează angajamentele de facilitare a comerțului transfrontalier pentru agenții economici conformi, fiind, totodată, fortificate și instrumentele de combatere a fraudelor vamale.